Nyheter från DF

Utbildningen är för dig som vill prova på att ge och få massage. Syftet är att efter utbildningen ha kännedom om hur man mjukar upp stelhet i muskler och hur man får en bättre återhämtning efter träning.

Utbildningen är en introduktion med information och inspiration kring föreningslärans grunder.

Årsstämmor 2018

(2018-02-19 12:47)
Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna kallar till årsstämmor.

Vilka framgångsfaktorer kan ett bra ledarskap bestå av, vikten av att möta människor där de är och vad som kännetecknar framgångsrika grupper.

Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under hösten 2017, 30 juni - 31 december, ska vara inskickad senast den 25 februari 2018.

Hur kan vi träna för att i så stor utsträckning som möjligt undvika skador?

Vid två tillfällen i veckan, efter skoltid, erbjuds alla elever aktiviteter. Dessa tillfällen liknar den traditionella idrottsträningen, för att eleverna lättare ska kunna känna igen sig om de börjar i en vanlig föreningen.

Färdiga sidtypsmallar gör det mycket enkelt för föreningen att få möjlighet till ett professionellt utseende på hemsidan samt att utnyttja smidiga verktyg som nyhetslista, bild-/dokumentarkiv, medlemsanmälan och kalenderfunktion m fl.

Syftet med utbildningen är att ge tips på tejptekniker, när man ska tejpa och varför. Målet är att man själv ska kunna utföra tejpningar, på sig själv eller på någon annan idrottsutövare.

(2018-02-11 16:53)
Vill du bli en av oss som bidrar till att utveckla idrotten i Dalarna?

Denna månad får vi möta Michelle Unger, innebandydomare från Leksand. Läs hur hennes domarkarriär varit till hjälp för henne i skolan och hur hon, med hjälp av publiken, hittade modet att fortsätta döma…

Stipendium från Dagmar och Bertil Wåghälls Ungdomsfond delades ut i veckan.

Matchvärdsutbildning

(2018-02-05 12:26)
Välkommen till en kostnadsfri matchvärdsutbildning i Malung.

Vi välkomnar dig till årets första Idrottsfrukost. En mötesplats där idrottsintresserade deltagare under en tidig morgontimme samlas för att äta en god frukost, knyta kontakter samt diskutera aktuella frågor.

- Eftersom en skolidrottsförening finns på skolan finns möjligheten att fånga upp alla barn och unga, även de som inte har möjlighet att söka sig till en idrottsförening själva.

Våra arrangemang

Skinnarloppet